Bel direct 088 - 100 5000

Energiekeuring Een zuinig huis? Met het energielabel zie je het zo!

Energiekeuring

Energielabel

Een zuinig huis? Met het energielabel zie je het zo!
Bij het kopen of huren van een woning wilt u weten hoe energiezuinig de woning nu eigenlijk is. Met het energielabel ziet u door middel van indeling in klassen en kleuren in één oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van een vergelijkbare woning.

Sinds 1 januari 2015 is de energielabelwetgeving ingrijpend gewijzigd, waardoor er verschillende energielabels te onderscheiden zijn:

 • Voorlopig energielabel
  Alle woningen in Nederland, die nog niet over een energielabel beschikken, krijgen van de overheid een voorlopig label toegekend. Het is gebaseerd op een aantal oorspronkelijke kenmerken van de woning, met verwachte aanpassingen. Dit label is niet afgemeld bij de overheid en heeft verder dan ook geen enkele waarde.
   
 • Definitief energielabel
  Bij verkoop van de woning is een definitief energielabel verplicht. De woningeigenaar dient hier zelf voor te zorgen. Dit definitieve label is de aangepast versie (verbetering) van het voorlopige label. De woningeigenaar dient hiervoor online eventuele aanpassingen aan de woning door te voeren en hiervoor ook bewijslast te verzamelen en te leveren. Dit moet dan gecontroleerd en gevalideerd worden door een erkend deskundige. Dit kan op afstand en tegen een kleine meerprijs kunnen wij u ook ter plaatse behulpzaam zijn. Bij deze variant van het energielabel, dient de woningeigenaar dus een aantal zaken zelf te doen, waarbij hij ook dient te beschikken over DigiD.

 

 • Uitgebreid energielabel
  Dit label is conform de BRL9500 (uitgebreide) methodiek, zoals deze tot nu toe gebruikelijk was. De opname van dit label geschiedt geheel door een erkend EPA adviseur, de woningeigenaar hoeft hier verder niets voor te doen. Het energielabel geeft de energetische kwaliteit van de woning weer door een energie-index getal, oftewel de energiezuinigheid van de woning. Daarnaast wordt het label direct afgemeld. Tijdens de keuring wordt oa. de mate van isolatie en zuinigheid van installaties voor verwarming, warm water en ventilatie vastgesteld. Belangrijke informatie, want een energiezuinig huis zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar biedt u ook meer wooncomfort. Dit label is oa. noodzakelijk voor het vaststellen van huurpunten.

 

Prijs uitgebreid energielabel € 185,00

 

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Belt u ons dan op telefoonnummer 088 1005000. Wij zijn u graag van dienst.

 

EPA Maatwerkadvies energiebesparing

Benieuwd naar de mogelijkheden voor energiebesparing in uw woning? Het EPA maatwerkadvies energiebesparing zet alles op een rij!Ondanks de stijging van de energieprijzen blijven de energielasten van een huishouden vaak sterk onderbelicht. Echter door energiebesparende maatregelen te treffen, kunnen uw energielasten en dus uw maandlasten concreet verlaagd worden.

Tijdens de keuring wordt met uitgekiende software berekend wat de besparingsmogelijkheden in uw woning zijn. Per investeringsbedrag wordt direct zichtbaar welke energiebesparing dat oplevert. Gelet wordt niet alleen op de mate van besparing, maar ook op de bouwtechnische mogelijkheden en verhoging van uw wooncomfort. En zeker niet onbelangrijk: met energiebesparing draagt u bij aan een beter milieu!

Momenteel zijn er nog enkele subsidiemogelijkheden van toepassing, waardoor investeren extra aantrekkelijk wordt en terugverdienen sneller! Mede hierdoor zult u nog versteld staan hoeveel investeringen op korte termijn al rendabel zijn. Informeer bij ons naar de mogelijkheden in uw woonplaats.
 

Download hier een voorbeeld maatwerk advies rapport

Prijs maatwerkadvies energiebesparing € 249,00
 

Woningkeur kan u nog meer van dienst zijn! Door onderstaande dienst te combineren met het energielabel of energie maatwerkadvies krijgt u een nog betere indruk van de woning. Bovendien krijgt u een aantrekkelijke korting wanneer uw Woningkeur inspecteur de diensten op hetzelfde tijdstip voor u kan uitvoeren.

 

Bouwtechnische keuring

De bouwkundige staat van een woning is belangrijk, maar te vaak een kwestie van gissen. Bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud kunnen echter grote (financiële) gevolgen hebben! Tijdens de uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring wordt de woning nauwkeurig én onafhankelijk beoordeeld. Gebreken en achterstallig onderhoud worden gelokaliseerd en gefotografeerd. Het rapport geeft een helder beeld van de staat van de woning, incl. een raming van herstelkosten op korte en lange termijn. Onze rapportages worden opgesteld volgens de NHG richtlijnen.

Prijs € 259,00 (incl. combinatie korting)