Home Inspection (incl. NHG) |
€ 429,-


Our technical home inspection is a limited, non-invasive examination of the condition of a home. Our technical home inspections are conducted by an inspector. This inspector has the training and certifications to perform this kind of inspections. Our inspectors prepare and deliver you a complete and extensive report of their findings. You can use this knowledge to make the right decisions about your real estate purchase.

  • You get an expert from your local region
  • Independent and objective inspectors
  • Very competitive rates
  • Fast execution (you get the report within 48 hours after the inspection)
  • Transparent reports
  • Certified by EPBD and KOMO; licensed by NHG
Curious about how a building inspection works?

Your independent Woningkeur inspector checks your home on more than 100 points. Watch the video for more information.
Do you have a question? Click here!

Why choose Woningkeur?


Our quality policy
In order to offer you the best service, Woningkeur provides you with a number of guarantees.
We believe it is important that our inspectors and services are and remain at a high level. For this reason, our inspectors regularly attend training courses and workshops.

Our services are insured
Being insured is not common in our field but we think it is very important to know that as a client of Woningkeur you are extra safe.We have a professional liability insurance which implicates that damages caused by our inspectors are covered. The insurance is very strict and requires a very high quality standard. We are therefore proud to have it.

Our reports are NHG-recognized
Technical Home Inspection reports made by Woningkeur are licensed by the NHG, the SWEW and all the Autority Financial Markets recognized institutions. Woningkeur implements an ISO9000 level quality policy, which dictates regular quality control. Woningkeur is affiliated with the Vakkundig Gekleurd label and energy labels are drawn up in accordance with BRL9500 under the IKB2863 certificate.

 

Ons proces


Ons proces bestaat uit 4 gemakkelijke stappen. Wij plannen een afspraak in en houden rekening met uw voorkeursdatum. U ontvangt een planningsbevestiging en een herinnering van uw afspraak. Wij komen bij u langs en u ontvangt uw rapport binnen 48 uur na keuring. Wij streven naar 24 uur, maar dit is niet altijd haalbaar. Vervolgens krijgt u een uitnodiging om ons een cijfer te geven.

Zekerheid over uw eigen huis!

Wanneer u van plan bent uw huis te verkopen, wilt u zekerheid over de bouwkundige staat ervan. Immers, als verkoper heeft u een meldingsplicht ten opzichte van de koper. Speel dus open kaart en voorkom dat u later wordt geconfronteerd met kosten voor gebreken waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

English report / Rapportage in het Engels

Voor Engelstalige (ver)kopers bieden wij nu ook de mogelijkheid van een complete rapportage, professioneel in het Engels vertaald. Hiervoor wordt een toeslag berekend. Bekijk hier meer info.

For English-speaking buyers / sellers we now offer the possibility of a complete report, translated professionally into English. A surcharge is calculated for this. View more info here.

Onze reviews


Wij zorgen goed voor onze klanten
9.1

Goede service

Prettig! Vriendelijke man en geeft antwoord op al onze vragen. Neemt je mee in het onderzoek en het rapport was duidelijk.
- Monster - 24 september 2022

Deskundig

De inspecteur was ervaren. Zeer prettig.
- Putten - 24 september 2022

correct en degelijk

Ter zake doende en deugdelijk
- Ermelo - 20 september 2022

Kundige inspecteur, informatief

Kundige inspecteur die van bouwkundige zaken weet en er helder over kan vertellen en kan laten zien. Gezien de oudere woning die gekeurd is, had ik zelf al wat bedenkingen over bepaalde onderdelen. Hierdoor is het zeker fijn als deze door de inspecteur kunnen worden bevestigd of niet. Maar ook zag inspecteur gebreken die mij zelf tijdens de bezichtiging van de woning nog niet waren opgevallen. Inspecteur was niet te moeilijk om tot het uiterste te gaan en klom hierbij zelfs op het dak om daar een en ander te inspecteren. Zeker een aanrader!
- Rotterdam - 18 september 2022

Zeer tevreden, goede service en duidelijke rapportage

Vanaf het maken van de afspraak tot en met de geleverde rapportage helemaal tevreden mee. Denkt mee in oplossingen. Wat zeker nodig was met een lastige partij die het moeilijk heeft gemaakt om een keuring uit te voeren, is de inspecteur keurig en gedegen te werk gegaan. Een 10 voor communicatie en uitvoering!
- Leidschendam - 15 september 2022

Goed

De keuring werd gedaan door Léon van Drielen. Aan de manier hoe hij te werk ging zag je meteen hoe kritisch hij was op alle kleine punten. Ik vondt dat prettig en prima, want je hebt juist iemand nodig die naar alle kleine problemen van het huis kijkt.
- Rotterdam - 14 september 2022

Snel, duidelijk en professioneel

Arthur ging duidelijk en snel door de woning, maar liet daarbij niets aan het toeval over. Alle aandachtspunten van de woning kwamen aan bod. De snelle rapportage naderhand was duidelijk en zeer goed bruikbaar als referentie voor de komende periode.
- Gouda - 13 september 2022

Kundig, snel, duidelijk

Wesley is kundig en geeft duidelijke uitleg. Daarnaast is de samenwerking prettig en erg snel.
- Haarlem - 13 september 2022

Goede service, snel, ijverig

We hadden snel een afspraak, goede communicatie, goede service, prettige inspecteur, rapport dezelfde dag ontvangen.
- Capelle aan den Ijssel - 13 september 2022

Snelle en vakkundige hulpverlening

Woningkeur heeft mijn nieuwe woning snel en vakkundig bouwkundig gekeurd. Daarvan is een gedetailleerd rapport opgestuurd. Ook hebben ze mijn huidige woning voorzien van een energielabel. Dit label is heel snel en gedetailleerd aangeleverd.
- Zoetermeer - 12 september 2022
1796 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Frequently asked questions


Is your question not listed here? E-mail to info@woningkeur.nl, we will answer your question as soon as possible.

Waarom Woningkeur?

Kwaliteit en betrouwbaarheid bij Woningkeur

Onze diensten zijn verzekerd

Als één van de weinige organisaties op ons vakgebied beschikt Woningkeur over een beroepsaansprakelijkheid verzekering. Dat wil zeggen dat al onze diensten verzekerd zijn voor schade die ontstaat door een foutieve beoordeling van de inspecteur.

Ons kwaliteitsbeleid

Woningkeur hanteert een kwaliteitsbeleid op hoog niveau waarbij regelmatig interne en externe audits plaatsvinden. Bovendien zijn de inspecteurs goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Hiervoor volgen zij regelmatig gezamenlijk of individueel opleiding en training.

Rapportages NHG-erkend

Bouwtechnische rapporten van Woningkeur worden erkend door de NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen.

Lid van Keurmerk Vakkundiggekeurd.nl

Al onze inspecteurs zijn lid van het onafhankelijke platform vakkundiggekeurd.nl.  Opdrachtgevers zijn zo verzekerd van heldere, begrijpelijke afspraken voor de uitvoering van de bouwkundige keuring. Deze voorwaarden zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.

Bouwkundige Expertise nodig?

Vraag dan nu uw bouwkundige keuring aan!