Bouwkundige Keuring inclusief
Asbestscan | € 470,-


Inzicht krijgen in het huis dat u op het oog heeft? Onze onafhankelijke inspecteurs kijken tijdens een visuele bouwtechnische keuring nauwkeurig naar de woning. Gebreken en achterstallig onderhoud worden gelokaliseerd en gefotografeerd. Het bouwkundig rapport geeft vervolgens een concreet en helder beeld van de staat van de woning, incl. een raming van herstelkosten op korte en lange termijn.

Met asbestscan
Voor woningen die voor 1994 zijn gebouwd, is een asbestscan mogelijk. Bij deze scan wordt visueel onderzoek gedaan om te onderzoeken of asbestverdacht materiaal in de woning aanwezig is. Let op: de asbestscan is niet gelijk aan een (meer uitgebreide) asbestinventarisatie.

De Asbestscan wordt uitsluitend in combinatie met een bouwtechnische keuring uitgevoerd. Naast het rapport voor deze bouwtechnische keuring, ontvangt u een extra rapportage van de asbestscan.

  • Onafhankelijk en objectief
  • Zeer scherpe tarieven
  • Heldere rapportages
  • EPBD/KOMO gecertificeerd
  • NHG erkend
  • Keuringen verzekerd
Benieuwd naar hoe zo’n bouwkundige keuring in zijn werk gaat?

Uw onafhankelijke inspecteur van Woningkeur controleert uw woning op meer dan 100 punten. Bekijk hiernaast de video voor meer informatie. Heeft u een vraag? Klik dan hier!

Onze onafhankelijke experts staan voor u klaar!


Een huis kopen is voor u geen alledaagse bezigheid, het beoordelen van de bouwkundige staat ervan voor ons wél! Tijdens de uitgebreide visuele, bouwtechnische keuring wordt de woning nauwkeurig én onafhankelijk beoordeeld. Gebreken en achterstallig onderhoud worden gelokaliseerd en gefotografeerd. Het bouwkundig rapport geeft vervolgens een concreet en helder beeld van de staat van de woning, incl. een raming van herstelkosten op korte en lange termijn. De foto’s maken het rapport compleet. Onze rapportages worden opgesteld volgens de NHG richtlijnen en derhalve door alle financiële instellingen geaccepteerd. U krijgt dit waardevolle document standaard snel digitaal toegezonden.

Waarom Woningkeur?

Kwaliteit en betrouwbaarheid bij Woningkeur

Bij ons bent u verzekerd

Woningkeur beschikt over een beroepsaansprakelijkheid verzekering. Dat wil zeggen dat al onze diensten verzekerd zijn voor schade die ontstaat door een foutieve beoordeling van de inspecteur.

Kwaliteit voor onze klanten

Bij Woningkeur staat kwaliteit voorop. Via onafhankelijke audits wordt dit gewaarborgd. Onze inspecteurs hebben permanente opleiding en training.

Rapportages NHG-erkend

Bouwtechnische rapporten van Woningkeur worden erkend door de NHG, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen.

Lid van Keurmerk Vakkundiggekeurd.nl

Al onze inspecteurs zijn lid van beroepsvereniging vakkundiggekeurd.nl.  U bent als opdrachtgevers daarmee verzekerd duidelijke voorwaarden die zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.

Vaak gestelde vragen


Staat uw vraag hier niet tussen? E-mail dan naar info@woningkeur.nl, wij geven dan zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

Zodat u als koper niet voor vervelende verrassingen komt te staan na de aankoop van uw nieuwe woning.

Nee, wij doen geen destructief onderzoek. Onze bouwkundige keuringen focussen zich op wat visueel waarneembaar is. Heeft u specifiek een vraag omtrent een materiaal of bouwkundige kwestie kunt u wel uw vragen stellen aan onze bouwkundige experts.

Als één van de weinige organisaties op ons vakgebied beschikt Woningkeur over een beroepsaansprakelijkheid verzekering. Dat wil zeggen dat al onze diensten verzekerd zijn voor schade die ontstaat door een foutieve beoordeling van de inspecteur. Mede doordat er door de verzekering strenge eisen worden gesteld aan kwalificatie en technische uitvoering, zijn wij trots dat wij hierover kunnen beschikken.