Opleveringskeuring |
€ 325,-


Zekerheid of de werkzaamheden van uw nieuwbouwhuis correct zijn uitgevoerd? Kies dan voor een opleveringskeuring van Woningkeur! Tijdens een opleveringskeuring controleren wij uw nieuwbouwwoning op eventuele gebreken in het werk van de aannemer en stellen wij vast of de werkzaamheden zijn uitgevoerd volgens de eisen van het Bouwbesluit. Deze gebreken worden genoteerd en gerapporteerd inclusief ondersteunende foto’s. U ontvangt dit opleveringsrapport in de meeste gevallen direct na de keuring.

 • Onafhankelijk en objectief
 • Zeer scherpe tarieven
 • Snelle uitvoering
 • Heldere rapportages
 • EPBD en KOMO gecertificeerd, NHG erkend
 • Keuringen verzekerd
Benieuwd naar hoe een oplevering in zijn werk gaat?

Een bouwkundig expert met een oog voor detail kijkt uw nieuwbouwwoning nauwkeurig na. Meer weten over hoe een oplevering in zijn werk gaat? Zie deze video. Heeft u een vraag? Klik dan hier!

Waarom een opleveringskeuring van Woningkeur?


Bij discussie is het Bouwbesluit altijd leidend. Onze inspecteur is goed op de hoogte van de inhoud en de regels. Onze bouwkundigen zijn onafhankelijk en hebben geen enkele relatie of betrekking met het uitvoerende bouwbedrijf of projectontwikkelaar. Dat geeft ons alle vrijheid om kritisch te zijn.

 Controleren op bouwkundige gebreken. U kunt uw bouwkundige vragen stellen.
Controle op voldoen aan Bouwbesluit. U krijgt een rapport van gevonden zaken.
Controle van eventuele gebreken aan meerwerk. U krijgt inzicht in uw woning.
Controle op beschadigingen. U krijgt foto’s van gevonden gebreken.

Ons proces


Ons proces bestaat uit 4 gemakkelijke stappen. Wij plannen de afspraak in die u gemaakt heeft met de aannemer, zodat wij samen met de aannemer en u het huis kunnen inspecteren. Vervolgens ontvangt u een afspraakbevestiging en een herinnering van uw afspraak.  Uw rapport ontvangt u in de meeste gevallen direct na de opleveringskeuring.

Vaak gestelde vragen


Staat uw vraag hier niet tussen? E-mail dan naar info@woningkeur.nl, wij geven dan zo spoedig mogelijk antwoord op uw vraag.

 • Een visuele inspectie van uw nieuwbouwwoning waarbij alle gebreken opgenomen worden in een proces verbaal van oplevering, wat door de aannemer is opgesteld. U ontvangt van Woningkeur een schaduwrapport waarin de gelijke bevindingen staan.
 • Tijdens de oplevering krijgt u uitleg over de installaties in uw huis, bijvoorbeeld over de werking van bepaalde systemen.
 • In veel gevallen is er zogenaamd meer- en minderwerk. Al het meerwerk wordt eveneens visueel beoordeeld. Het is aan U als opdrachtgever om dit vooraf te controleren, bijvoorbeeld tijdens de vooroplevering of het meer- en minderwerk uitgevoerd is conform de afspraken welke u met de aannemer heeft gemaakt.
 • Onze inspecteurs zijn onafhankelijk en hebben geen enkele relatie of betrekking tot de uitvoerende partijen en/of projectontwikkelaars.
 • Uiteindelijk ontvangt u van ons een uitgebreid schaduwrapport. Hierin staan alle geconstateerde gebreken en de geadviseerde acties, welke door de aannemer binnen 3 maanden hersteld dienen te worden. Het rapport van de aannemer is rechtsgeldig

Een bouwkundige bekijkt het volledige huis en noteert alle zichtbare gebreken. Op basis hiervan wordt er een keuringsrapport opgesteld.

Uiterlijk binnen 3 maanden moet de aannemer alle gebreken hebben hersteld.

De tijd van een inspectie is afhankelijk van de grootte van het huis. Gemiddeld duurt een inspectie anderhalf uur.