Energielabel (uitgebreide versie)

Wij zijn betrokken. Persoonlijk. Vakkundig

Een zuinig huis?
Met het energielabel zie je het zo!

Prijs €295,-

Bij het kopen of huren van een woning wilt u weten hoe energiezuinig de woning nu eigenlijk is. Met het energielabel ziet u door middel van indeling in klassen en kleuren in één oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van een vergelijkbare woning.

Sinds 1 januari 2021 is de energielabelwetgeving ingrijpend gewijzigd. Hierdoor is er nog maar 1 geldig energielabel. Dit is het energielabel van NTA8800. U kunt dit aanvragen via onderstaande button.

De labels van voor 31-12-2020 zijn nog wel geldig, een overzicht:

 • Voorlopig energielabel
  Alle woningen in Nederland, die nog niet over een energielabel beschikken, krijgen van de overheid een voorlopig label toegekend. Het is gebaseerd op een aantal oorspronkelijke kenmerken van de woning, met verwachte aanpassingen. Dit label is niet afgemeld bij de overheid en heeft verder dan ook geen enkele waarde.
 • Definitief energielabel
  Bij verkoop van de woning is een definitief energielabel verplicht. De woningeigenaar dient hier zelf voor te zorgen. Dit definitieve label is de aangepast versie (verbetering) van het voorlopige label. De woningeigenaar dient hiervoor online eventuele aanpassingen aan de woning door te voeren en hiervoor ook bewijslast te verzamelen en te leveren. Dit moet dan gecontroleerd en gevalideerd worden door een erkend deskundige. Dit kan op afstand en tegen een kleine meerprijs kunnen wij u ook ter plaatse behulpzaam zijn. Bij deze variant van het energielabel, dient de woningeigenaar dus een aantal zaken zelf te doen, waarbij hij ook dient te beschikken over DigiD.
 • Uitgebreid energielabel
  Dit label is conform de BRL9500 (uitgebreide) methodiek, zoals deze tot 2015 toe gebruikelijk was. De opname van dit label geschiedt door een erkend EPA adviseur, de woningeigenaar hoeft hier verder niets voor te doen. Het energielabel geeft de energetische kwaliteit van de woning weer door een energie-index getal, oftewel de energiezuinigheid van de woning. Daarnaast wordt het label direct afgemeld. Tijdens de keuring wordt oa. de mate van isolatie en zuinigheid van installaties voor verwarming, warm water en ventilatie vastgesteld. Belangrijke informatie, want een energiezuinig huis zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar biedt u ook meer wooncomfort. Dit label is oa. noodzakelijk voor het vaststellen van huurpunten.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Om u de beste dienstverlening te kunnen bieden, hanteert Woningkeur voor u een aantal zekerheden.

We vinden het belangrijk dat onze inspecteurs en diensten van hoog niveau zijn en blijven. Daarom volgen zij regelmatig trainingen en workshops.
Daarnaast hanteert Woningkeur een kwaliteitsbeleid op ISO9000-niveau, waarbij regelmatig kwaliteits-audits plaatsvinden.
Ook zijn de inspecteurs goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Woningkeur is aangesloten bij het keurmerk Vakkundig Gekeurd, en energielabels worden opgesteld conform BRL9500 onder certificaat IKB2863.
Onze bouwkundige rapportages zijn NHG-erkend en al onze diensten zijn verzekerd.

Keurmerken Woningkeur

In uw regio

Direct online uw keuring inplannen bij de inspecteur bij u in de regio.

7 voordelen

 • Lokale deskundigen
 • Onafhankelijk, dus objectief
 • Zeer scherpe tarieven
 • Snelle uitvoering
 • Heldere rapportages
 • EPBD en KOMO gecertificeerd, NHG erkend
 • Keuringen verzekerd
Menu