Energielabel woning

Wij zijn betrokken. Persoonlijk. Vakkundig

Een zuinig huis?
Met het energielabel zie je het zo!

Prijs € 299,-

Bij het kopen of huren van een woning wilt u weten hoe energiezuinig de woning nu eigenlijk is. Met het energielabel ziet u door middel van indeling in klassen en kleuren in één oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van een vergelijkbare woning.

Bovengenoemde prijs is tot een grootte van 500 m³. Bij woningen en gebouwen groter dan 500 m³ geldt er een toeslag van € 25,- per 100 m³.

Sinds 1 januari 2021 is de energielabelwetgeving ingrijpend gewijzigd. Hierdoor is er nog maar 1 geldig energielabel. Dit is het energielabel van NTA8800. U kunt dit aanvragen via onderstaande knop.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Om u de beste dienstverlening te kunnen bieden, hanteert Woningkeur voor u een aantal zekerheden.

We vinden het belangrijk dat onze inspecteurs en diensten van hoog niveau zijn en blijven. Daarom volgen zij regelmatig trainingen en workshops.
Ook zijn de inspecteurs goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Woningkeur is aangesloten bij het keurmerk Vakkundig Gekeurd, en energielabels worden opgesteld conform BRL9500 onder certificaat IKB2863.
Onze bouwkundige rapportages zijn NHG-erkend en al onze diensten zijn verzekerd.

Beste Klant,

Zoals u wellicht weet, is er in de markt een probleem met de beschikbare capaciteit voor het opnemen van energielabels. Na vele malen aangeklopt te hebben bij de overheid, is het eindelijk gelukt om meer ruimte te krijgen voor u als klant.

Demissionair minister Ollongren heeft dinsdag 20 april jl. aan de Tweede Kamer laten weten dat er geen boete wordt opgelegd aan verkopers van woningen als een energielabel niet beschikbaar kon zijn bij overdracht van de woning. Voorwaarde is wel dat er een bewijs is dat de opdracht voor uitvoering van een label overlegd kan worden.

Keurmerken Woningkeur

In uw regio

Direct online uw keuring inplannen bij de inspecteur bij u in de regio.

7 voordelen

  • Lokale deskundigen
  • Onafhankelijk, dus objectief
  • Zeer scherpe tarieven
  • Snelle uitvoering
  • Heldere rapportages
  • EPBD en KOMO gecertificeerd, NHG erkend
  • Keuringen verzekerd
Menu