1. Home
  2. Blog
  3. Zonder energielabel niet op Funda

Zonder energielabel niet op Funda

Zonder energielabel niet op Funda

Vanaf 1 januari 2022 is een energielabel verplicht op Funda bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.

Een energielabel geeft aan hoe zuinig het energieverbruik van een woning is. Ook geeft het aan of er maatregelen mogelijk zijn om energie te besparen in uw woning. Het energielabel wordt aangeduid met een letter en dit gebeurt op basis van het fossiele energiegebruik. Dit wordt ook wel uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr).

Hoe minder fossiele energie in een woning wordt gebruikt, hoe beter het energielabel zal zijn. Het slechtste energielabel wordt aangeduid met G en het beste met A++++.

Sinds dit jaar is het verplicht om uw energielabel aan te geven wanneer u uw huis online zet op Funda. Op de site Mijnoverheid.nl vindt u uw huidige energielabel en ziet u tot wanneer de label geldig is. Dit vindt u onder het thema ‘Wonen’ bij ‘Kadastrale gegevens.
Is uw label niet meer geldig? Zorg er dan voor dat uw huis voorzien is van een nieuw energielabel vóórdat u uw huis te koop zet.

Moet uw huis nog voorzien worden van een energielabel? Bel dan snel naar 088 – 1005000 en maak een afspraak!